Leila.se
[ food and books for a sweeter life ]

Mina Classic cupcakes brukar jag ibland färga med karamellfärg i olika pastellfärger. Var försiktig, så att frostingen inte blir för intensiv i färgen. Ett par droppar karamellfärg räcker. Sedan garnerar jag med olika sorters strössel och andra fina dekorationer. Bara fantasin sätter stopp för dessa klassiska cupcakes som kan varieras i oändlighet. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

12 cupcakes

Cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1 /2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron

Creem Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g philadelphiaost
  • Några droppar valfri karamellfärg
  • Strössel eller cupcakeflaggor från Leilas General Store.

Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 

Creem Cheese Frosting

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
  3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller cupcakeflaggor från Leilas General Store.

    Taggar  citron Cupcakes karamellfärg philadelphiaost recept vit choklad