Hôtel Costes, Paris

Ett ställe som jag ständigt återkommer till när jag besöker Paris så är det legendariska och supercoola Hotel Costes. Hit kan man gå för drinkar, lunch, after noon tea och middagar och känner man att man verkligen vill bo flott mitt i smeten på Paris kanske mest kända modegata Rue Saint-Honoré så är det här man ska bo! Här bor modefolket, mediafolken och filmstjärnor. Det var faktiskt här som Johnny Depp fäste blicken på sin fru Vanessa Paradis och har inte släppt den ännu, så bli inte förvånad om du gnuggar axel med någon superstar.

Maten är fantastisk, inredningen är sofistikerad och chic och stämningen är magisk, i synnerhet på kvällstid. Till och med dofterna är ljuvliga, hotellet har skapat sin egen parfym och doftljus mm som säljs på plats. Inte bara det, de är också kända för sin loungemusik som getts ut i inte mindre än 15 volymer.

För mig är ett besök här ett måste! Boka bord och dra på dig något riktigt ”sassy”. Nu ska du mingla med modemaffian!
Boka bord kvällstid och man kan chansa och droppa in för after noon tea på eftermiddagarna. 

Pris: Medel/dyrt.

Hôtel costes
239, Rue Saint-Honoré – 75001 Paris
Tel. +33 1 42 44 50 00
www.hotelcostes.com


Blakes Hotel, London.

Är ett litet och närmast legendariskt Londonhotell där många celebriteter har bott genom åren. De har bland många haft Madonna som gäst sägs det. På nittiotalet var det stekhett och är fortfarande ett ”it place”. Rummen är individuellt inredda i en galen och personlig stil. Det är ett lyxhotell men här kan man faktiskt få rum för 1500-2000 kronor natten om man bokar rätt säson. Kan vara ett fynd!

Blakes Hotel
33 Roland Gardens
www.blakeshotels.com


Riad Slitine, Marrakech

En obeskrivligt vacker och välskött riad. En av de få med pool. Maten och servicen är fantastiskt bra. Rummen är stora och inredda i olika stilar, ofta med badkar. Riaden är mycket populär så boka tid. Vill man åka en grupp så finns det åtta rum.

Pris dubbelrum: 800-1600 kronor.

Riad Zitoun Jdid
N 42 Zenka Daika
40000 Marrakech
+212 (0) 443 858 10
www.riad-slitine.com


The Peninsula, Bangkok

Det är ett helt fantastiskt femstjärnigt hotell. Man ska försöka bo högt upp i huset för då har man en grym panoramautsikt över Bangkok. Det är lätt att känna sig lite instängd i Bangkok på grund av alla höga hus och så, men här blir det inte så om man får bo högt upp. Hotellet har otroligt fina rum och det ligger vid en kanal, det är stora badrum i marmor. Hotellet har en fantastisk pool och trädgård där man kan ligga på divaner. Personalen går runt och serverar hemgjord glass i strutar. Prisvärt men bäst är det att droppa in och förhandla ner priserna på plats.

  • The Peninsula Bangkok
  • 333 Charoennakorn Road
  • Klongsan, Bangkok 10600, Thailand
  • Tel: 66-2 861 888
  • www.peninsula.com

Story Hotell, Stockholm

Perfekt hotell för en "designjunkie"...

Story Hotel är ett nytt, fräscht och trendigt hotell som ligger på riddargatan nere vid Birgerjarlsgatan. 
Det tar 1 minut att promenera till både svampen och dramaten så man kan säga att mer centralt än så här blir det nog inte. Rummen är alla unika eftersom man inhyste sig i en bostadsfastighet med små lägenheter när det byggdes. Med olika inredningar kan man bo i allt från "friggeboden" där det erbjuds kompakt living på 15 kvm eller the Bathroom där man kan ligga i sängen och beskåda sin partner (genom den glasvägg som avskiljer sängen från badkaret) när det tar ett dopp i spat. I entréeplanet på hotellet finns det en trendig bar och restaurang i cool miljö.

Story Hotel
Riddargatan 3
114 35 Stockholm
08 - 545 039 40
www.storyhotels.com


Lydmar Hotell, Stockholm

Jag älskar Lydmar, boendet är fantastiskt med det centrala läget, mysiga rummen och utsikten över Stockholms slott.

Vill man så kan man bo över i deras designhotellrum, vissa av dem har en grym utsikt över Stockholm. Rummen finns från ca 2 800 kr.

På Lydmar äter man säkert Stockholms trevligaste och godaste hotellfrukost. Perfekt ställe att överraska en vän eller kärlek med en mysig frukost och man inte själv har tillfälle att bok på hotellet. Prisvärt är det också. Glöm bara inte att titta i menyn som står på bordet för att utöver den fantastiskt trevliga frukostbuffen så kan man beställa pannkakor, ägg tillagade på önskat sätt, korvar etc. Att boka bord är dock en rekommendation.Lydmar hotell
Södra Blasieholmshamnen 2
P O Box 161 96
103 24 Stockholm
08-22 31 60
www.lydmar.com


Crosby Street Hotel, New York

Har man pengarna är det här Hotellet med stort H. Galet snygg inredning, perfekt location, supertrevlig personal och very stylish! Alla rummen är olika och jag kan rekommendera att bo högt upp i huset. Då får man skön New feeling med utsikt över hustaken. I bottenvåningen finns en biograf och en privat bar enbart för hotellets gäster. Restaurangen är för allmänheten och serverar riktigt bra mat.

Crosby Street hotel
79 Crosby Street New York
NY 10012
T: +1 212 226 6400
www.firmdale.com