Leilas tips: Genom att använda en sockerkaksform ger jag denna frysta cheesecake ett lite lyxigare utseende, men det går såklart lika bra att göra den i en skål eller plastlåda. Skopa då upp cheesecaken med en sked i skålar vid servering.

1 Cheesecake

  • 4 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Skal av 1 citron
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g digestivekex
  • Färska fikon, röda vinbär eller andra
  • bär till garnering
  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelphiaosten.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel) och varva med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
  6. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  7. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. 


Servera cheesecaken med fikon, röda vinbär eller andra bär.

Snygga bakformar hittar du här!

Taggar  Cheesecake citron digistivekex fikon fryst vinbär