Leilas kärleksmums är en given succé på barnkalaset! Kärleksmums ska vara en luftig och saftig kaka. Hemligheten med det här receptet på kärleksmums är att ha i lite espresso. De bästa recepten går i arv och det här goda receptet på kärleksmums har jag snott från min mammas receptbok. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

1 långpanna kärleksmums

Chokladglasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 2 dl kokosflingor

Kärleksmums

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt vatten och smält smör.
  5. Klä en 40x30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
  6. Strö över grovt hackad choklad.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Chokladglasyr

  1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något.
  2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
  3. Strö över kokos och låt glasyren stelna, gärna i kylen.
  4. Skär kärleksmumskakan i rutor.
Om du mot förmodan får kvar några kärleksmums så går det bra att frysa in dem.

Taggar  choklad kakor kokos vispgrädde