Leila.se
[ food and books for a sweeter life ]

Mitt recept på kladdkaka är en riktig klassiker. Många har åsikter om hur en kladdkaka ska vara. Jag tycker att den ska vara seg och kladdig. Tänk på att olika ugnar gräddar olika effektivt så därför ska man alltid testa hur kladdig kladdkakan är med en sticka för att få sitt önskade resultat. Jag pudrar alltid min kladdkaka med florsocker innan servering för att piffa till den lite extra.

1 kladdkaka

  • 50 g smör
  • ½ dl matolja 
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Smör och ströbröd till formen
  • 50 g mörk choklad 70 % av bra kvalitet
  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja. 
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret. 
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. 
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar. 
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

Servera den sega och kladdiga kladdkakan med nyvispad grädde.

Leilas vackra tårtfat hittar du på www.leilasgeneralstore.com

Taggar  choklad grundrecept Kaka kakao kladdig kladdkaka