Leilas kladdkakemuffins är både gott och enkelt att göra. -Det här är mina favoritmuffins, grymt goda med sin kladdiga choklad och de går snabbt att baka. Vispa ihop smeten och kör cirka 12 minuter i ugnen...

16 små kladdkakemuffins

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ekologiska ägg
  • 50 g smör
  • 0.5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl kakao av bra kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Vispgrädde och färska bär till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera kladdkakemuffinsen med en klick lättvispad grädde och färska bär.

Ni hittar massor av formar till muffins och vackra tårtfatLeilas General Store.

Taggar  choklad Cupcake kladdig kladdkaka