Rocky Road är ett av mina populäraste recept, det blev en supersuccé när jag lagade det i ett av mina program. Eftersom det är så himla gott så har jag nu gjort en brownie i Rocky Road stil. Foto: Wolfgang Kleinschmidt. Recept från Leila Lindholms One more slice

1 plåt/ 24 brownies

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 6 ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fudgeglasyr

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70%

Rocky Road Topping

  • 1/2 påse Dumlekola
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 nävar mini-marshmallows
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Rocky road topping

    1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
    2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
    3. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
    4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.

    Taggar  Brownies choklad Dumle fudge glasyr jordnöt marshmallows pistagenöt