Leila.se
[ food and books for a sweeter life ]

Leilas enkla och snabba receptet på scones är fantastiskt gott. -Jag brukar även ibland smaksätta mina scones med hackad choklad, färska bär och nötter. Scones går väldigt fort att baka och ska serveras nygräddade! Foto: Wolfgang Kleinschmidt

6 scones

  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 2 dl mjölk
  • Ägg, mandelsmån och råsocker till pensling
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 
  4. Vispa samman ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg. 
  6. Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.
  8. Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Jag tycker det är godast att äta mina scones när de är nybakade med smör och ost. 

Taggar  Bröd mandelspån scones