Det här är världens bästa party/middagsrecept om man inte har så mycket tid för matlagningen. Det är galet enkelt och snabbt och alltid en succé hos gästerna. Dessutom blir det ganska ekonomiskt eftersom allt bortsett från löjromen är hyfsat billigt.

4 portioner

  • 160 g kalix löjrom
  • 2 dl crème fraîche, ekologisk
  • 2 st rödlök
  • 1 knippe dill, färsk
  • 1 st citron
  • 500 g potatis, fast
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, från kvarn
  • Smör och olivolja till stekning
  1. Häng av löjromen i en finmaskig sil.
  2. Finhacka rödlöken och skär citronen i klyftor.
  3. Riv potatisen grovt på rivjärn, salta och krama ur överflödig vätska ur potatisen.
  4. Smält smör i en het panna och ringla i lite olivolja.
  5. Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter.
  6. Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill.
  7. Krydda löjromen med svartpeppar från kvarn.

Taggar  Avokado getost pasta potatis räkor senap valnöt