En del recept kan man bara inte vara utan. Detta är ett sådant! Jag bakar mammas saffransskorpor varje år, och de gör alltid succé hos hela familjen. De frasiga skorporna kan man göra både med och utan mandel eller nötter, och de är verkligen busenkla att göra. Tänk bara på att skiva dem när degen fortfarande är varm och använd en sågtandad kniv som du sågar dig genom skorporna med för att de inte ska falla isär.

35 Skorpor

100 g smör

2 påsar (1 g) saffran

2 ekologiska ägg

1 1/2 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd dem ner i bunken.
  4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär de varma längderna med en sågtandad kniv i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen cirka 15 minuter.