Leilas populära saffransskorpor är knapriga och fantastiskt goda. Ett bra julbak men funkar även hela året runt!

35 saffransskorpor

  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl sötmandel
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en
  3. bunke och rör ner äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och
  5. vänd ner det i bunken.
  6. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  8. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  9. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  10. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Taggar  kakor saffran skorpor