Matjessill är en svensk kulturskatt, ett recept som egentligen föddes i Holland. Sillen är rik på omega 3-fettsyror, och fördelen med att äta sill, bortsett från att det är både enkelt och väldigt gott, är att man blir mätt på en liten portion.

4 PORTIONER

200 g matjessill

100 g smör

1 knippe gräslök

1 knippe dill

2 rödlökar

3 dl gräddfil

Kokt färskpotatis, västerbottensost och knäckebröd till servering

  1. Skär matjesfiléerna i bitar och lägg upp på ett fat.
  2. Finhacka gräslök, dill och rödlök.
  3. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar bli gyllene.
  4. Häll genast det varma smöret över matjessillen.
  5. Servera med finhackad gräslök, dill, rödlök, gräddfil, nykokt färskpotatis, västerbottensost och knäckebröd.

Taggar  nötfri sill äggfri