Det här är Leilas variant på den amerikanska kakan Mississippi mud cake, som är jenkarnas motsvarighet till vår kladdkaka. I USA serveras den ofta med ett överdåd av kolagrädde ovanpå och ibland även med både chokladsås, kolasås och marshmallows. Det finns säkert tusen olika varianter på hur den ska bakas och serveras... Så här tycker jag den är som allra godast!

12 cupcakes

  • 2 ekologiska ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • 100 g smör
  • 2 msk starkt kaffe

Fudge glaze

  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Vispgrädde och cocktailbär till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
  4. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  5. Smält smöret och rör ner kaffet.
  6. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem. 
  9. Låt svalna.

Fudge glaze

  1. Koka upp grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna en liten stund.
  2. Finhacka den mörka chokladen, häll hacket i kastrullen och rör slätt. Låt svalna något, häll den sedan i gropen på kakorna.
  3. Garnera med en klick lättvispad grädde och ett cocktailbär.

Taggar  choklad coctailbär Cupcake fudge kaffe