Nyckeln till att göra grymt goda morotscupcakes är att krydda smeten ordentligt. Leila gillar ingefära, men man kan variera kryddningen med både malen nejlika och saffran.

12 cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter
  • 100 g valnötter

Cream Cheese Lime Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  • Valnötter till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.

Cream Cheese Lime Frosting

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och philadelphiaost krämigt.
  2. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med en valnöt.

Leilas General Store hittar du massor av roliga formar och flaggor till dina cupcakes!

Taggar  Cupcakes florsocker frosting morot muffins philadelphiaost