Foto: Stephanie Bjelkstam

1 morotskaka

3 ekologiska ägg

2 dl råsocker

en nypa vaniljpulver

1 tsk malen ingefära

2 tsk malen kanel

1 tsk färskmald kardemumma

2 msk vallmofrön

1 nypa salt

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 dl kokosolja

4,5 dl rödbetor och morötter

 

Cream Cheese Frosting

2 dl florsocker

1 tsk vaniljpulver

skal av 1 lime

saft av ½ lime

100 g philadelphiaost

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och råsocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt kokosolja och rårivna rödbetor och morötter.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt morotskakan svalna helt.

Cream Cheese Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över kakan.

Taggar  dessert freshfoodie Leila leila bakar leilas morotskaka leilas supermat morot morotskaka morötter Nyttigt rödbeta supermat