Den här enkla laxrullen är ett perfekt tilltugg att bjuda dina gäster på till påskafton. Att Leila kallar den för New York Salmon roll beror på att man ofta brukar äta bagels med Philadelphia, rökt lax och pepparrot i New York. Leila skivar rullen tunt och serverar den på ett grovt smörat bröd.

ca 14-16 rullar

  • 400 g rökt skivad lax
  • 1 ask Philadelphiaost
  • Färskriven pepparrot
  • 1/2 knippe gräslök
  • Svartpeppar från kvarn
  • 4 tunna skivor grovt bröd

1. Fukta en bänkskiva med en ren trasa eller handduk och lägg en bit plastfilm på den fuktade ytan.
2. Lägg ut den skivade laxen omlott över plasten.
3. Blanda samman osten med färsk riven pepparroten.
4. Bred ett jämt lager på laxen och lämna ena långsidan torr, cirka 2 centimeter från kanten.
4. Lägg gräslöksstrån vid långsidan med ost och rulla mot den torra långsidan till en tajt rulle. Ett tips är att dra i plasten (se bilden nedan).
5. Rulla in den i plasten och vrid om i bägge ändar så det blir som en korv.
6. Låt rullen ligga i kyl ett tag, så den stelnar till innan den skivas (det görs enklast med en tunn lång laxkniv) .
7. Servera rullen i tunna skivor smörat grovt bröd.

Taggar  lax pepparrot philadelphiaost