4 PORTIONER

Glass:

4 frysta bananer


200 g urkärnade dadlar


2 msk kakao av god kvalitet

1 dl kokosflingor, rostade

1 dl hasselnötter, rostade

Karamellpopcorn:

2 dl opoppade popcorn

majsolja

0,5 dl råsocker

2 tsk smör

Glass:

  1. Mixa alla ingredienser tillsammans i en matberedare och servera glassen genast. 

Karamellpopcorn:

  1. Värm en kastrull med lite majsolja så att den blir riktigt het.
  2. Häll i majskorn så att botten täcks. När det börjar poppa lägger man på ett lock som får ligga på glänt. Salta efter smak när de är klara.
  3. Häll strösockret i en het wok eller stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad, ljusbrun ton. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt hälften av smöret och rör ut. Tillsätt därefter varma popcorn och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt resterande smör igen och rör om. 
  4. Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna.