Leilas parmesankex med rosmarin.

Cirka 30 kex

  • 100 g parmesanost
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ krm bikarbonat
  • 2 msk torkad rosmarin
  1. Riv parmesanosten och hacka rosmarinen.
  2. Blanda sedan alla ingredienser förutom den torkade rosmarinen i en bunke. Arbeta samman degen och knåda tills degen är fast.
  3. Dela upp degen i två lika stora stycken.
  4. Forma degarna till två rullar.
  5. Rulla degen i havssalt och rosmarin.
  6. Sätt på ugnen på 200 grader.
  7. Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.
  8. Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka skivor.
  9. Lägg skivorna på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.

Taggar  kex parmesanost rosmarin