Den här pajen har hängt med mig sen tiden på Ulla Winbladh, den är superenkel att göra och smakar fantastiskt.

8-10 portioner

Pajskal
 

  • 150 g smör
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk salt

 Fyllning

 

  • 150 g parmesan
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl finhackad ruccolasallad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 3 ägg
  1. Kör alla ingredienser till pajskalet tillsammans i en bakmaskin med vinge eller i en matberedare.
  2. Lägg in i kylen låt vila i ca 30 min.
  3. Tryck ut pajdegen i formen, förgrädda i ca 10 min, ta ut och låt svalna lite.
  4. Böra med att sätta på ugnen, ca 180 c
  5. Riv parmesanen.
  6. Vispa sedan grädden i en stor bunke, tillsätt finhackad ruccola, paprikapulver, salt, peppar och sist i med äggen, vispa försiktigt så det blir en jämn smet.
  7. Häll i fyllningen i pajskalet, grädda i ugnen i ca 30 min eller till pajen stannat.

 

Serveras ljummen!