4 portioner

  • 2 klyftor vitlök
  • 6 mogna färska tomater
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 1 kruka färsk oregano
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Färsk buffelmozarella, parmesan och basilika till servering
  1. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna.
  2. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör och tillsätt honung. Rör om.
  3. Rör ner tärnad tomat och plockad oregano. Koka ihop såsen till en simmig konsistens i cirka 5 minuter.
  4. Smaksätt såsen med vinäger, flingsalt och svartpeppar.
  5. Blanda såsen med nykokt pasta, servera gärna med färsk riven parmesanost och färsk buffelmozzarella.

Taggar  basilika mozzarella oregano parmesanost pasta tomat vinäger vitlök