Det här är en killer för chocoholics som älskar jordnötter. Sältan i nötterna är grymt god i kombination med den söta chokladen. Man gör kakan i två olika smeter som varvas i botten av en ugnsplåt.

1 plåt/24 brownies

Browniesmet

Jordnötskräm

  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 burk (350 g) jordnötssmör
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl salta jordnötter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet.
  5. Gör jordnötskrämen: Smält smöret och vispa ihop det med florsocker, jordnöts-smör, flingsalt och vaniljsocker. Låt jordnötskrämen svalna men inte stelna.
  6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten.
  7. Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ringla ut jordnötskrämen över den.
  8. Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Strö över salta jordnötter.
  9. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan ska släppa i kanterna och smeten ska kännas fast i formen.
  10. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Taggar  Brownie choklad jordnötter kakao