4 PORTIONER

Portabelloburgare:
4 portabellosvampar
1-2 pkt buffelmozzarella
¼ rödkålshuvud, riven
några nävar babyspenat
olivolja
rostade kumminfrön
chiliflakes
flingsalt
rökt paprikapulver 

4 st Brioche hamburgerbröd 

Tryffelmajonnäs:
2 äggulor
ca 1,5-2dl neutral olja
1 tsk rödvinsvinäger
6-8 droppar tryffelolja
flingsalt
svartpeppar

  1. Börja med majonnäsen. Lägg äggulorna i en bunke och vispa med elvisp tills oljan och ägget gått ihop ordentligt, fortsätt sedan tillsätta den neutrala oljan droppvis.
  2. När majonnäsen har gått ihop, tillsätt tryffeloljan och salta och peppra efter smak.
  3. Pensla portabellosvamparna med olivolja och krydda med salt och peppar. Stek dem på båda sidor, ca 5 minuter på varje sida.
  4. Pensla bröden med olivolja och stek dem i grillpanna så att de får fin färg.
  5. Montera ihop varje burgare genom att bre på tryffelmajonnäsen på bröden (under och överdel) och gör en bädd av babyspenat och riven rödkål. Strö över kumminfrön. Lägg på svampen och mozzarella och strö över rökt paprikapulver, flingsalt och chili flakes. På med locket.