Garnera gärna pajen med säsongens trädgårdsbär!

1 STOR FORM

SMULDEG

1 stor form/4 små formar

250 g kallt smör

1 1/2 dl råsocker

1 1/2 dl kokosflingor

2 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl havregryn

FYLLNING

3 stora rabarberstjälkar

6 dl färska jordgubbar

4 knölar syltad ingefära

1 dl strösocker

2 msk majsstärkelse

Smör till formen och att hyvla över

  1. Tärna smöret i småbitar.
  2. Nyp ihop det med råsocker, kokos och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.
  3. Blanda försiktigt i havregryn utan att de går sönder.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna.
  6. Finhacka ingefäran och blanda den med rabarber, jordgubbar, strösocker och majsstärkelse.
  7. Lägg frukten i bottnen av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen och hyvla över lite smör.
  8. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Leilas Laktos- och glutenfria smulpaj hittar du här!

Taggar  jordgubbar rabarberpaj smulpaj