ca 36 stycken

  • 75 g mjukt smör
  • 4 ekologiska äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk glukos
  • 3 msk vispgrädde
  • Rivet ska av 2 citroner, eko
  • 1 bittermandel, riven
  •  
  • Smör till plåten alt. silikonmatta

TOPPING

  • 200 g mörk kvalitetschoklad, 70%
  • Rostade sesamfrön
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa äggvitor med strösocker med elvisp i cirka 30 sekunder.
  4. Vänd försiktigt ner vetemjöl och salt i vitorna.
  5. Tillsätt glukos, smält smör, vispgrädde, rivet citronskal samt bittermandel och rör till en jämn smet.
  6. Klicka ut smeten med hjälp av undersidan av en sked på en smord plåt och forma runda, cirka 7-10 cm breda cirklar. Det är viktigt att smeten breds ut i ett supertunt jämnt lager.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter, tills flarnen har fått en gyllene färg i kanterna.
  8. Lyft upp flarnen med en palett eller stekspade och lägg dem på en ren handduk.
  9. Forma dem till ”fortune cookies”: Lyft upp flarnet med en stekspade (det är viktigt att arbeta snabbt), vänd det upp och ned och lägg en lapp i mitten av flarnet. Vik dem halvmåneformade, för att sedan snabbt vika långsidan över kanten på en skål och slutligen vika ändarna mot varandra.

Taggar  cookies fortune