Leila.se
[ food and books for a sweeter life ]
Leilas supermat
Cirka 10 bitar
Nutty Snickers Bars
NÖTBOTTNAR
2 dl naturella cashewnötter
1 dl jordnötssmör (gärna ekologisk, utan socker)
2 msk agavesirap
1 nypa vaniljpulver
1 nypa flingsalt
FYLLNING
16 saftiga urkärnade dadlar
1 msk kallpressad kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa flingsalt
1,5 dl rostade och salta jordnötter
TÄCKE
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
- Mixa cashewnötter med vaniljpulver och flingsalt i en matberedare, blanda med jordnötssmör och agave.
- Forma små bitar av nötblandningen på en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
- Mixa dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja, vaniljpulver och flingsalt till en massa (det får gärna vara lite bitar i). Tillsätt jordnötter och mixa hastigt en gång (så att det fortfarande är hela och grova bitar av jordnötter i massan).
- Fördela ut dadelmassan över nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.
- Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och doppa bitarna i chokladen.
- Låt stelna i kylen.
Liknande recept som kanske kan intressera dig?




