Cirka 10 bitar

NÖTBOTTNAR

2 dl naturella cashewnötter
1 dl jordnötssmör (gärna ekologisk, utan socker)
2 msk agavesirap
1 nypa vaniljpulver

1 nypa flingsalt


FYLLNING
16 saftiga urkärnade dadlar

1 msk kallpressad kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa flingsalt
1,5 dl rostade och salta jordnötter


TÄCKE

200 g mörk kvalitetschoklad 70%

  1. Mixa cashewnötter med vaniljpulver och flingsalt i en matberedare, blanda med jordnötssmör och agave.
  2. Forma små bitar av nötblandningen på en bricka eller plåt med bakplåtspapper.
  3. Mixa dadlarna i matberedaren tillsammans med kokosolja, vaniljpulver och flingsalt till en massa (det får gärna vara lite bitar i). Tillsätt jordnötter och mixa hastigt en gång (så att det fortfarande är hela och grova bitar av jordnötter i massan).
  4. Fördela ut dadelmassan över nötbottnarna och ställ in i kylen tills det stelnat lite.
  5. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och doppa bitarna i chokladen.
  6. Låt stelna i kylen.

 

Taggar  choklad leilas supermat Nyttigt snickers