Både dinkelflingor och boveteflingor kan bytas mot havregryn om man vill. Även den torkade frukten kan varieras. Jag älskar torkade blåbär, ekologiska aprikoser, torkade tranbär och gula russin. Blanda i det som du känner för men blanda ner den torkade frukten efter grynen rostats i ugnen (annars bränns de).

1 burk granola

  • 2 dl hasselnötter

  • 5 dl dinkelflingor

  • 5 dl boveteflingor

  • 2 dl sötmandel

  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 0,75 dl honung
  • 
0,75 majsolja (alt. solros)
  • 1 dl gojibär (alt. torkade blåbär, tranbär eller annan frukt)

  • 1,5 dl russin

  • 2 dl rostad hyvlad kokos
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Häll ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i cirka 10 minuter.

  3. Ta ut nötterna, låt dem svalna och gnugga sedan bort skalet mellan händerna. Släng skalen.
  4. 
Blanda grynen med grovt hackad sötmandel och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Blanda ihop honung, olja i en skål och ringla det över grynen. Blanda runt.
  6. 
Rosta grynen i 15-20 minuter och rör om då och då.
  7. 
Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med skalade och rostade hasselnötter, gojibär, russin och hyvlad kokos.

Taggar  boveteflingor gojibär hasselnötter pumpakärnor Russin