Den här salladen gjorde vi alltid när jag jobbade på en svensk restaurang i New York. Kombon av den fräscha melonen, syrligheten från limen, chili, vitlök och grillade pilgrimsmusslor är oslagbar. En storfavorit som är lika härlig på sommaren som till nyårsafton.

4 portioner

 

8 stora färska pilgrimsmusslor med eller utan skal

  • 1 galiamelon

  • ½ cantaloupemelon 
  • 2 avokado 
  • 1 gurka
  • 1 knippe salladslök 
  • ½ mild röd chilifrukt 
  • 1 kruka koriander 


DRESSING

  • Saft av 1 ½ limefrukt 
  • 3 msk olivolja

  • 1 msk honung
  • ½ klyfta vitlök, riven
  • Tabasco
  • Flingsalt

  • Svartpeppar från kvarn

 

  1. Gnid in musslorna med lite olivolja och salta och peppra.
  2. Grilla musslorna medium/rare i en rykande het och torr grillpanna.
  3. Låt musslorna stå och vila i rumstemperatur medan du gör salsan.
  4. Tärna melon och avokado. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Strimla det gröna från salladslöken tunt, finhacka chilin och plocka korianderbladen. 
  5. Gör dressingen. Blanda limesaft, olivolja, honung, riven vitlök, några droppar tabasco, flingsalt och svartpeppar i en skål. Blanda med salladen. 
  6.  Servera salsan i snäckskal eller skålar tillsammans med pilgrimsmusslorna.

 

Taggar  melon pilgrimsmussla