12 st

  • 3 färska humrar
  • 3 msk majonnäs
  • ½ vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • Tabasco
  • Svartpeppar från kvarn
  • Salladslök
  • 6 brioche hamburgerbröd
  • Olivolja

 

PICKLAD GURKA

  • 1 gurka
  • 1 tsk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Flingsalt

 

  1. Rensa hummern och ta ur hummerrommen från huvudet. Tärna köttet.
  2. Blanda kött och rom med majonnäs, riven vitlök, koriander, några droppar tabasco och svartpeppar.
  3. Skala, kärna ur och tärna gurka och blanda med socker, vitvinsvinäger och flingsalt.
  4. Skiva salladslöken (den gröna delen). 
  5. Pensla briochebröden med olivolja på båda sidor och stek i en grillpanna tills de får färg.
  6. Dela bröden i halvor och fyll varje botten med hummerröra. Lägg på salladslök, picklad gurka och slutligen locket. Stick gärna ner en pinne i varje.

Taggar  lobster nyår roll