Rödbetsbaguetterna blir verkligen fina med sin färg!

4 baguetter

1 sats baguettedeg (Här hittar du grundreceptet!)

1–2 dl vetemjöl special (utöver det som är i grundreceptet)

2 färska rödbetor

300 g fetaost

Matolja till plåtarna

Flingsalt

 

  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Gör baguettedegen enligt grundreceptet. Tvätta och skala rödbetorna. Riv dem grovt och torka dem lätt med hushållspapper. Bryt fetaosten i mindre bitar. Tillsätt rödbetorna i degen och knåda in 2/3 av fetaosten (spara resten till att  strö över baguetterna innan gräddning).
  3. Baka ut degen och jäs baguetterna på plåt enligt grund-receptet.
  4. Pensla baguetterna med vatten, strö över flingsalt och  smulad fetaost och ställ genast in plåten i mitten av ugnen.
  5. Sänk temperaturen till 200 grader när bröden fått lite färg.
  6. Grädda tills bröden sammanlagt stått inne i cirka 30 minuter, låt svalna på galler utan bakduk.

 

 

Taggar  Baguette fetaost rödbetor