4-6 PORTIONER

2 blomkålshuvuden, gärna i två färger
olivolja
1 msk mortlade fänkålsfrön
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 dl kokt svart quinoa
2 burkar kikärtor
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1/2 klyfta vitlök
1 kruka persilja
1-2 pkt fårost (eller getost)

  1. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
  2. Skiva blomkålen i 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med fänkålsfrön, flingsalt och svartpeppar.
  3. Koka quinoan enligt instruktionen på förpackningen.
  4. Häll av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Smaksätt med spiskummin, paprikapulver, riven vitlök, en ½ kruka finhackad persilja, flingsalt, svartpeppar och valfri mängd olivolja. Lägg på plåt.
  5. Rosta blomkål och kikärtor samtidigt i ca 25 minuter.
  6. Varva blomkål, kikärter och quinoa på ett serveringsfat, smula över osten och strö över resten av persiljan. Servera ljummen.