Leilas tips! Knepet att lyckas med sockerkakor är att vispa ägg och strösocker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan kakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten.

1 saffranskaka

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1/2 g saffran
  • 50 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakbulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk ljus rom
  • Smör och kokosflingor till formen
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
    3. Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med och eventuellt rom äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Fyll den med smeten.
    6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
    7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.

    Här hittar du Leilas fina produkter till baket!

    Taggar  Kaka kokos rom saffran