Leila.se
[ food and books for a sweeter life ]

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

10-12 våfflor

  • 150 g smör
  • 2 påsar (1 g) saffran
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk florsocker
  • 4 ekologiska ägg
  • 8 dl mjölk
  • Smält smör till gräddning
  • Vispgrädde och sylt till servering
  1. Smält smör och saffran under omrörning. Låt det svalna helt.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, florsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet.
  3. Häll ner resterande mjölken i saffranssmöret och rör ner det i smeten.
  4. Låt smeten svälla i 20–30 minuter.
  5. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.
  6. Servera dem nygräddade och varma med lättvispad grädde och sylt.

Taggar  saffran Sylt våfflor