Leilas hasselnöts- och chokladtårta är supergod och otroligt saftig! Den här tårtan är glutenfri och perfekt som en tårtbotten till en glutenfri kalastårta. Då är det bara att fylla tårtan med skivad banan och nutella. Toppa med färska bär och lättvispad grädde.

1 hasselnöts och chokladtårta/12 bitar

  • 300 g hasselnötter
  • 300 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • 1 msk kakao av god kvalitet
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 6 ekologiska ägg
  • Smör till teflonformen

Peanut Butter Frosting

  • 1/2 dl mjukt jordnötssmör
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  • Blandade nötter till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
  3. Hacka 200 g av chokladen grovt och kör den sedan i mixern tillsammans med nötterna.
  4. Tillsätt kakao, smör och strösocker och mixa krämigt.
  5. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa.
  6. Vispa upp vitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke.
  7. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
  8. Fyll smeten i en smord teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner dem i kakan.
  9. Baka tårtan i mitten av ugnen i cirka 30–35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig, men tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan trots att kakan är färdig.

Peanut Butter Frosting

  1. Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
  2. Bred frostingen på tårtan och garnera med blandade nötter.

Taggar  choklad hasselnöt kaffe nöt Tårta