Vad säger ni om jag säger att denna paj sänker det farliga kolesterolet och höjer det goda kolesterolet …? Jo, det är sant, för denna chokladmousse är till stor del gjord på avokado. Botten blir galet god med mixen av dadlar och hasselnötter. Det viktigaste när man gör denna mousse är att använda en hundraprocentig kakao av hög kvalitet. Jag använder alltid Valrhona, som är mycket intensiv i smaken.

1 PAJ

BOTTEN
175 g skalade, rostade hasselnötter

1 ½ dl urkärnade dadlar

CHOKLADMOUSSE

4 avokado

2–3 msk kakao av god kvalitet

½ tsk vaniljpulver

¾ dl agavesirap

1 nypa flingsalt

Mörk choklad av god kvalitet till garnering

  1. Mixa hasselnötter och dadlar fint i en matberedare. Tryck ut massan till en botten i pajform.
  2. Mixa avokado, kakao, vaniljpulver, agavesirap och flingsalt i matberedaren till en slät mousse. Fyll pajskalet.
  3. Garnera pajen med hyvlad mörk choklad.

Taggar  glutenfri laktosfri thefreshfoodie vegan äggfri