ca 12 crostinis

  • 400 g skalade räkor (jag köper de handskalade i lake)
  • 3-4 msk majonäs (Hellmans är den bästa färdigköpta, de andra smakar för mycket vinäger)
  • 1/2 kruka hackad dill
  • 6 droppar färsk citronsaft
  • Svartpeppar eller vitpeppar från kvarn
  • Flingsalt
  • 1/2 baguette (gärna någon dag gammal, så är den lättare att skära)
  • Olivolja
  • Flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka räkorna, blanda med majonäs och hackad dill och smaksätt med peppar och salt.
3. Skiva baguetten i tunna skivor och pensla den med olivolja på en plåt. Smaksätt med lite flingsalt. Rosta dem i 5-10 minuter så de får en fin gyllene färg. Låt dem svalna.
4. Lägg en klick skagen på varje crostini och toppa med löjrom.

Taggar  crostini gräslök löjrom räkor