När Leila bakar muffins blandar hon alltid ihop de torra ingredienserna för sig och degvätskan för sig. Sedan vänder Leila snabbt ihop dem utan att röra för mycket, det får gärna finnas kvar små mjölklumpar i smeten. På det här viset blir muffinsarna härligt luftiga och underbart saftiga.

6 stora/12 små muffins

Grundrecept

  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk
  • Skalet av 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 dl färska skogsbär (eller frysta)
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  6. Varva smeten med bär tills formarna är fyllda till 2/3. 
  7. Strö några bär på toppen av varje muffins.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12–15 minuter om du gör små.
Det söta cupcake-kitet och tårtfatet hittar du på Leilas General Store!

 

Taggar  bär Cupcakes muffins skogsbär