4-6 PORTIONER

Fyllning:

3 äpplen

4 plommon

1 msk kokosolja

1 msk kanel

2 msk agavesirap

Smultäcke

2 msk kokosolja

3 dl boveteflingor

2 msk agavesirap

1 dl mandelmjöl

200 g dadlar

Rårörd vaniljkräm:

3 ekologiska äggulor

½ dl socker

en nypa vaniljpulver

3 dl vispad grädde

Smulpaj:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och klyfta äpplena. Klyfta plommonen.
  3. Stek frukten i en panna med kokosolja tillsammans med kanel och agavesirap tills den är gyllene. Lägg upp i en form eller låt den ligga kvar i en ugnsfast stekpanna.
  4. Nyp ihop kokosolja, boveteflingor, agavesirap och mandelmjöl och fint tärnade dadlar till en smuldeg och strö det över frukten i formen.
  5. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.

Rårörd Vaniljkräm:

  1. Vispa gulor, strösocker och vaniljpulver krämigt.
  2. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.