Här har ni världens snabbaste, smartaste och godaste vardagsrätt som man fixar ihop på 10 minuter. Den känns faktiskt inte simpel trots sin enkelhet utan funkar alldeles utmärkt även som bjudrätt, och ungarna älskar den. Måste provas!

4 PORTIONER

400 g spaghetti

2 askar körsbärstomater (gärna gula och röda)

1 klyfta vitlök


1 msk honung


saft av 1⁄2 apelsin


2 msk god olivolja


1 kruka mynta


1 kruka basilika

flingsalt


svartpeppar från kvarn 

  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten.
  2. Dela tomaterna och lägg dem i en skål.
  3. Skiva vitlöken supertunt, blanda med tomater, honung, apelsinsaft, olivolja, salt, peppar och rivna myntablad och basilikablad.
  4. Mosa tomaterna i genom att krama dem lite för hand och blanda tomatsåsen med den heta pastan 

Taggar  freshfoodie Leila Lindholm middagstips rawfood spaghetti supermat tomatsås