4 PORTIONER

600 g kycklingfilé 

Jordnötssås
3 dl rostade saltade jordnötter
3 dl kokosmjölk
3 tumstora bitar färsk ingefära, skalade och rivna
1 chili
1 vitlöksklyfta
flingsalt
svartpeppar 

Sallad
1 knippe rädisor
3 morötter
2 pak choy
1 pkt böngroddar
250 g edamamebönor
1 pkt glasnudlar (tunna) 

Dressing
½ dl tamari soja
saft av 1 lime
1 tsk rostad sesamolja 

Till servering:
färsk koriander
mynta
lime
salta rostade jordnötter

  1. Koka upp saltat vatten. Lägg i kycklingfilén och sjud upp. Lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå i cirka 35 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
  2. Mixa jordnötter i mixer tillsammans med kokosmjölk, riven ingefära, chili, vitlök, flingsalt och svartpeppar.
  3. Riv kycklingen i bitar och blanda med jordnötssåsen.
  4. Skiva rädisorna tunt på mandolin och strimla eller svarva morötterna. Skiva pak choy. Blanda i en skål tillsammans med edamamebönor och böngroddar.
  5. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen.
  6. Marinera dem i dressing och blanda med grönsakerna.
  7. Servera med jordnötskycklingen, koriander, mynta, lime och hackade jordnötter.

Taggar  enkel fräsch hälsosam jordnötssås kyckling Leila Leila Lindholm leilas supermat mat middag middagstips