Superfood-fröet guinoa, som egentligen är en ört, är helt fri från gluten. Örten härstammar från Sydamerika, där den växer vilt. Den är rik på protein och kostfibrer och har ett lågt innehåll av mättat fett. Den här fräscha och matiga salladen gör jag ofta på landet, och jag älskar kombon av quinoa, stenfrukt, fetaost och bigarråer.

4 PORTIONER

6 dl Svart Quinoa

1 Påse (100 g) Ruccola

3 Plommon

3 Färska Aprikoser

1 Näve Bigarråer

1 Pkt (200 g) fetaost

1 Knippe färsk mynta

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg ruccolan på ett fat, strö över den kokta quinoan.
  3. Dela och kärna ur plommon, aprikoser och bigarråer. Lägg dem på salladen, smula över fetaosten, strö över plockade myntablad, ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Taggar  fetaost freshfoodie lunch middagstips Nyttigt plommon quinoa superfood supermat