450 g vit fisk (kolja)
160 g kokt quinoa (0,75 dl okokt)
1 jalapeno chili, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
4 st limeblad
2 salladslök, den gröna delen
1 äggvita
salt
svartpeppar från kvarn
1 kruka koriander
¼ rödkålshuvud
kokosolja till stekning 

Hollandaisesås:
250 g smör
3 äggulor
saft av ½ citron
några droppar tabasco
några droppar Worcerstershiresås
en nypa cayennepeppar
salt
svartpeppar från kvarn
rökt paprikapulver

  1. Koka upp quinoa enligt förpackningen.
  2. Mixa den vita fisken i en matberedare till en grynig massa.
  3. Blanda fisken i en skål med quinoa, finhackad jalapeno, riven vitlök, hackade limeblad, finhackad salladslök, äggvita, salt och svartpeppar.
  4. Forma ca 14 fish cakes och stek på hög värme i kokosolja i en stekpanna.
  5. Gör en sallad på riven rödkål (gärna med mandolin) och koriander.
  6. Gör hollandaisesåsen: Smält smöret så att fett och vatten separerar.
  7. Vispa äggulor och citronsaft fluffigt i en skål över vattenbad. Lyft ibland skålen så att det inte blir för varmt. Droppa långsamt i det skirade smöret under vispning. Spä ev med lite vatten.
  8. Tillsätt några droppar tabasco, några droppar Worcerstershiresås, en nypa cayennepeppar, salt och svartpeppar.
  9. Lägg upp hjärtsalladsblad på fat. Lägg på lite rödkålssallad på varje och därefter en fish cake. Bred på hollandaise på varje och pudra över rökt paprikapulver.