4 portioner

600 g färsk tonfisk

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

3 msk kokosolja

2 msk tamari soja

4 huvuden pak choy

4 msk sesamfrön

1 kruka färsk koriander

 

MANDELSÅS

1 dl mandelsmör

1 dl kokosmjölk, den krämiga delen

1 tsk tamarisoja

0,5 röd chili, hackad

riven vitlök, efter smak

riven ingefära, efter smak

2 nypor salt

svartpeppar

MANDELSÅS

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en sås.

TONFISK

  1. Skiva tonfisken i fyra bitar.
  2. Smält kokosoljan så att den går att pensla. Klyv pak choy på mitten och pensla snittytan med kokosolja och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Hetta upp en grill eller grillpanna i gjutjärn så att den är rykande het.
  4. Grilla pak choy så att den får ordentligt med färg. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över tamari sojan.
  5. Rosta sesamfröna i en torr kastrull. Strö dem över pak choy’en.
  6. Grid in tonfisken i olivolja och salta och peppra. Grilla i rykande het grillpanna cirka 30 sekunder på varje sida (den ska vara helt rå i mitten). Skiva och servera genast med pak choy och mandelsås.

Taggar  freshfoodie Leila mandel mandelsås superfood tonfisk