Det här är en av mina favoritluncher. Snabbt går det också. Röda linser innehåller massor av protein och går snabbt att koka (cirka 5 minuter). Vattnet bör vara välsaltat och man kan gärna slänga i en vitlöksklyfta och en halv buljongtärning när man kokar linser och bönor!

2 portioner

  • 3 dl röda linser
  • 2 ägg

Röra:

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 1 tunt skivad schalottenlök
  • ½ fintärnat äpple
  • 3 msk mayonnaise
  • Saft av 1 lime
  • Flingsalt och svartpeppar från kvarn
  • Olivolja
  • Tabasco

Sallad:

  • 3 morötter
  • 1/2 fänkål
  • ½ huvud isbergsallad
  • Flingsalt och svartpeppar från kvarn
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ kruka färsk koriander
  1. Koka linser i välsaltat vatten med ½ hönsbuljongtärning.
  2. Sänk ner äggen i kokande vatten och koka i exakt 8 minuter, spola dem i kallt vatten.
  3. Häll av tonfisken och skiva schallotten tunt på mandolin eller för hand.
  4. Blanda med tonfisk och lök med tärnat äpple, mayonnaise och smaksätt med limesaft, flingsalt, svartpeppar, tabasco och olivolja.
  5. Skiva moroten och fänkålen lövtunt på mandolin eller med osthyvel. Strimla isbergsalladen och smaksätt grönsakerna med kryddor, olivolja och vinäger.
  6. Lägg upp salladen på en tallrik och servera med ett knippe koriander.

Taggar  fänkål linser morot schallotenlök tabasco tonfisk äpple