Tips! Den svenska ädelosten Kvibille är en av mina personliga favoriter. Smaken är super och den är toppen i matlagning, inte bara på ostbrickan!

4 små portioner

  • 2 fasta päron
  • 1 ask ruccola
  • 140 g Kvibille ädelost
  • 150 g coppa di parma
  • 1 msk balsamvinäger
  • en god olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  1. Tvätta, kärna ur och skiva päronen. Blanda skivorna med olivolja, salt och peppar.
  2. Grilla päronen på grillen eller i en rykande het grillpanna.
  3. Lägg ruccolan på ett serveringsfat, strö över de grillade päronen.
  4. Skiva ädelosten i tunna skivor och lägg den och coppa di parma över salladen.
  5. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger, krydda med salt och peppar.

Taggar  päron ruccola sallad vinäger ädelost