Leilas Vanilla cat cupcakes är ett måste på prinsesskalaset! Foto: Wolfgang Kleinschmidt

12 cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft av 1 citron

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk kakao av god kvalitet
  • Några droppar pepparmintsarom
  • Hallonremmar
  • Non Stop
  • After Eight 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med cupcakesmet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Cream Cheese Frosting

  1. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost. Vispa tills frostingen är riktigt fluffig.
  2. Lägg över 1/3 av frostingen i en annan bunke och vispa ner kakao så att den blir brun, fyll den i en spritspåse med rundtyll.
  3. Bred den vita frostingen på kakorna och spritsa en nos av chokladfrosting. Sätt en non stop på nosen och skär till lite morrhår av hallonremmar och stick ner dem vid nosen.
  4. Sätt två non stop som ögon, skär hörnen av en after eight och sätt i dem som öron.

    Taggar  choklad Cupcake hallon kakao pepparmint philadelphiaost vanilj