Varmrökt lax är en av mina favoriter och världens snabbaste middagslösning om tiden inte räcker till. Dessutom är det grym båtmat eftersom den redan är tillagad.

4 PORTIONER

400 g varmrökt lax

15 färskpotatisar

6 färska minigurkor (eller 1 gurka)

10 rädisor

2 äpplen

1 påse (70 g) färsk spenat

1 knippe gräslök

1 knippe färsk dill



4 dl tjock grekisk yoghurt

3 msk honung

3 msk dijonsenap

Flingsalt Svartpeppar från kvarn

  1. Koka potatisen i saltat vatten och gärna med dillstjälkar. Låt den svalna.
  2. Dela potatisen en gång och skär gurkor, rädisor och äpplen i önskad storlek.
  3. Blanda yoghurten med honung, senap, salt och peppar.
  4. Blanda dressingen med potatisen och grönsakerna.
  5. Lägg lite spenat i botten av varje tallrik och fördela potatissalladen över den, strö över hackad gräslök och plockad dill. Toppa med en bit varmrökt lax.

Taggar  glutenfri lax midsommar nötfri varmröktlax äggfri