Den här vietnamesiska rätten är otroligt fräsch och en utmärkt vardagsrätt! Enkel att göra, och fläskfärs är till skillnad från vad många tror ett magert val av kött. Ofta innehåller det mindre än 10 procent fett. Jag brukar rekommendera kött från en ekologisk gris, det smakar alltid mycket bättre och känns bättre av etiska skäl.

4 PORTIONER

500 g fläskfärs

1 klyfta vitlök

3 msk fisksås

2 msk japansk soja

Saft av 1 limefrukt

1 mild röd chilifrukt

2 salladslökar

1 huvud hjärtbladssallad

1 kruka mynta

1 kruka koriander

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar från kvarn

Kokt jasminris, sweet chilisås och limefrukt till servering

  1. Bryn färsen med hackad vitlök i olivolja.
  2. Tillsätt fisksås, soja och limesaft, låt puttra i cirka 5 minuter.
  3. Blanda färsen med finhackad chili och fint skivad salladslök. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  4. Fyll lite färs i varje salladsblad och toppa med mynta- och korianderblad. Servera med kokt jasminris, sweet chilisås och lime.

Taggar  chili fläskfärs glutenfri laktosfri lime nötfri äggfri