4 Portioner

1 paket rispapper

Grönsaker:
mango
morot
gurka
rättika
avokado
granatäppelkärnor
solrosskott
rödkål
rädisa
vattenkrasse
polkabeta

Dipsås:
4 msk fisksås
4 tsk strösocker
saft av 3 lime
½ mild röd chili
en liten bit jalapeno

  1. Skär, strimla och hacka och tärna frukt och grönsaker och lägg upp på ett fat. Använd gärna mandolin och en julienne-skalare för tunnare resultat.
  2. Lägg ut en ren och lätt fuktad kökshandduk på en plan yta.
  3. Häll vatten i en stor kastrull eller stekpanna och värm upp, det behöver inte koka.
  4. Lägg i ett rispapper i ca 10-15 sekunder, ta sedan försiktigt upp det och lägg på handduken.
  5. Lägg på fyllningen och rulla ihop. Dela gärna rullarna i halvor på snedden. Servera med dippsås.

Dipsås:

  1. Rör ihop fisksås, strösocker och limesaft i en skål.
  2. Skiva chilin i tunna skivor och blanda i såsen.