Leilas små söta wedding cupcakes är lite roligare än den klassiska bröllopstårtan. Foto: Leila Lindholm

24 cupcakes

  • 5 dl strösocker
  • 6 ekologiska ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 citroner (skalet och saften)

Mörk chokladmousse

  • 200 g mörk kvalitetschoklad
  • 4 ekologiska äggulor
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 msk varmt kaffe
  • 2 msk mörk rom (valfritt)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ask färska hallon

Vit chokladfrosting

  • 600 g vit kvalitetschoklad
  • 600 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Rör i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan de fylls med choklad mousse och färska hallon.
  8. Skär av toppen på cupcaksen och gröp ur dem något. Fyll dem till 3/4 med chokladmousse (se recept nedan) och tryck i ett hallon. Lägg på locket och bred eller spritsa på frostingen (se beskrivning nedan).

Mörk chokladmousse

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Vispa äggulor och muscovadosocker krämigt.
  3. Rör i varmt kaffe och rom, sedan den varma smälta chokladen.
  4. Vänd samman med mycket lättvispad grädde.

Vit chokladfrosting

  1. Smält chokladen i ett vattenbad.
  2. Vispa smält choklad med philadelphiaost till en krämig frosting.

Taggar  choklad citron Cupcake hallon kaffe rom vanilj vit choklad