Leilas tips! Whoopies är söta småkakor som man lägger ihop med frosting i mitten. Whoopies är superpoppis i England och i USA.

20 Whoopies

  • 100 g mjukt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 dl crème frâiche

Hallon Frosting

  • 3 dl florsocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 1/2 dl färska hallon
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Vispa smör och strösocker krämigt.
  3. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
  4. Blanda i ägg och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.
  5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.

Hallon Frosting

  1. Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Vänd försiktigt ner hallonen.
  3. Montering: Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron.
Det gröna kakfatet hittar du på Leilas General Store.

Taggar  hallon vanilj Whoopies